23948sdkhjf

Positiva resultat för Kancera

Läkemedelsutvecklande bolaget Kancera rapporterar positiva resultat från en Fas I-studie med sin immunreglerande småmolekylära läkemedelskandidat.

Enligt studien är molekylen KAND567 säker och väl tolererad upp till 500 mg två gånger per dag under sju dagar.

De plasmanivåer som uppnåddes vid den dosen är fem till tio gånger högre än den beräknade effektiva nivån för terapeutisk effekt i människa. Vid ytterligare höjning av dosen noterades en reversibel förhöjning av markörer för leverpåverkan.

Resultaten visade att KAND567 blockerar fractalkine-systemet genom att minska antalet fractalkine-receptorer på ytan av immunceller. Dessutom rapporteras resultaten från tre prekliniska sjukdomsmodeller som visar på hjärt-kärl-skyddande egenskaper hos läkemedelskandidaten.

Nu utvärderas förutsättningarna för fortsatt klinisk utveckling av läkemedelskandidaten mot cancer och inflammationsorsakade skador i hjärta och kärl, till exempel i samband med infarkt.

KAND567 är en peroralt tillgänglig småmolekyl som blockerar CX3CR1, receptorn för Fractalkine.

- Det är uppmuntrande att resultaten från Fas I-studien visar att KAND567 blockerar Fractalkinesystemet så som vi hoppats, säger Thomas Olin, vd Kancera i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078