23948sdkhjf

Klivet upp för Immunovia

Diagnostikbolaget klara för Nasdaqs huvudlista. – Det är ett bevis på att vi har vuxit snabbt och kontrollerat, säger vd Mats Grahn.

Immunovia har godkänts för huvudlistan på Nasdaq Stockholm och första handelsdag är planerad till den 3 april 2018. Idag handlas bolaget på First north.

– Det är är ett bevis på att vi har utvecklats till att vara mogna att finnas på huvudlistan. Vi har utvecklats snabbt och kontrollerat och att finnas på huvudlistan inger förtronden för bolaget, säger vd Mats Grahn till Life Science Sweden.

Bolagets strategi är att analysera den uppsjö av information som finns i blodet och översätta den till kliniskt användbara verktyg för att diagnostisera komplexa sjukdomar och bygger på forskning av bolagets grundare professor Carl Borrebaeck och hans forskarlag vid Lunds universitet.

Bolaget kommunicerade tidigare i våras sina finansiella mål. Målen är att nå 250-300 miljoner kronor i omsättning år 2021 baserat på så kallad self-pay-försäljning, och en total omsättning om 800-1 000 miljoner kronor år 2023 inkluderat self-pay och kostnadsersättning i Europa och USA. Self-pay innebär att användaren själv betalar för produkten.

Att listas på huvudlistan innebär att internationellt kapital kan komma in i bolaget.

– Det finns ett intresse från internationella investerare har vi noterat och möjligheten för dem att komma in finns ju bara om vi är noterade på huvudlistan, fortsätter vd Mats Grahn.

I december inledde bolaget världens mest omfattade studie av riskgruppen med nydiagnosticerade diabetespatienter för bukspottkörtelcancer. En omfattade prospektiv studier som sker genom ett konsortium som inkluderar Lund och Uppsala Universitet, Lund University diabetes center, Region Skåne och Region Uppsala.

– Studien är igång och rullar på som planerat. Det tar tid att få ihop så många patienter men våra samarbetspartnerns i Lund och Uppsala har länge arbetat med denna typ av datainsamling. Vi spinner vidare på en etablerad och välfungerande struktur för detta, avslutar Mats Grahn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079