23948sdkhjf

Technia samlar life science-branschen till nytt digitalt event

Den 10 september är datumet som gäller för alla som är intresserade av den fortsatta digitaliseringen för hållbar innovation och produktutveckling inom life science.

Som en uppföljning av framgångarna med ”PLMIF Virtual Experience” från april i år kommer PLM-konsultbolaget Technia att genomföra ett nytt stort digitalt event torsdagen den 10 september.

Eventet har döpts till ”Life Sciences PLM Innovation Forum Virtual Experience” och kommer att samla världsledande branschexperter inom en rad bolag som tillverkar medicinsk utrustning och biopharma. 

Syftet med eventet är att deltagarna ska kunna diskutera och debattera digitaliseringen som en nyckelfaktor för hållbar innovation och produktutveckling inom life science-branschen.

Och man förväntar sig många deltagare.

–  Förra eventet samlade mer än 2 000 personer. Denna omgång som är särskilt inriktad på life science siktar vi på 500, säger Annelie Uvhagen, Life Sciences Director på Technia.

Bidrar till samarbeten världen över

Som inom många andra områden innebär även digitaliseringen inom life science att organisationer runt om i världen får tillgång till delbar data i realtid, vilket möjliggör ett effektivare samarbete.

– Genom att vi också lägger grunden för ett mer personligt, värdebaserat och databaserat sjukvårdssystem kan vi tillsammans börja omstruktureringen för att bli mer ekonomiskt och miljömässigt hållbara.

– Fördelarna med en internationell samverkan är också att vården kan utövas mer exakt. Den blir mer produktiv inom alltifrån från upptäckt och diagnoser till behandling och botemedel, konstaterar Annelie Uvhagen. 

Välkända namn bland talarna

Technias digitala event den 10 september pågår mellan klockan 08.00 och 17.00.

På programmet står en rad kund- och partnerpresentationer, paneldiskussioner och digitala bås, allt följt av interaktiva sessioner och demonstrationer på begäran.

Talarlistan består av många intressanta namn, inklusive Gerd Niehage (CIO, B. Braun Group), Nina Hakacova (MD, pediatrisk kardiolog, docent, Skåne universitetssjukhus), Linda Vitell (projektledare, Mölnlycke Health Care), Claire Biot (VP Life Sciences Industry, Dassault Systèmes) och Gian Paolo Bassi (CEO för DS Solidworks).

Läs mer och registrera dig till eventet på lifesciences.plmif.org

På Technia har man lång erfarenhet av att hjälpa bolag inom bland annat life science-branschen att främja innovation, kreativitet och lönsamhet genom att förbättra sina produktutvecklingsprocesser.

Företaget arbetar själva nära Dassault Systèmes, vars världsledande mjukvaruportfölj radikalt förändrar sättet som produkter designas, tillverkas och underhålls under hela livscykeln.

Jonas Geijer, VD på Technia, ser mycket fram emot eventet.

– Vi vill bidra till ytterligare värdefullt nätverkande och en sund debatt med fokus på utvecklingen av fler digitala lösningar inom life science-industrin.

– Vår ständiga ambition med allt vi gör är att kunna bidra till en förbättrad livskvalité för patienter över hela världen, avslutar han.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078