23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Magnesium bäst i test – 6 bästa magnesiumtillskott!

Artikeln är sponsrad av svensktkosttillskott.se

Magnesium är en av kroppens viktigaste mineraler. Den spelar en roll i många av kroppens funktioner, inklusive nerv och muskelfunktion, hjärtat, benhälsa, och energiproduktion, för att nämna ett fåtal.

Människor kan få magnesium naturligt genom att äta mat som baljväxter, gröna blad, chiafrön och mer. Även fast man kan få det genom vanligt matintag, kan magnesium tillskott vara ett bra alternativ om man har magnesiumbrist eller vill öka intaget.

Här är de 6 bästa magnesiumtillskotten och den essentiella informationen.

​Magnesium bäst i test

  • Core Magnesium citrat
  • Pureness trippel magnesium
  • Great Earth magnesium

​1. Core magnesium citrat

SE PRISET HÄR!

Det bästa magnesium tillskottet är Core Magnesium citrat som är en typ av kaleterat magnesium med maximal biotillgänglighet. Det är speciellt utformat för den som tränar mycket och har hög förbrukning av näringsämnen.

En kapsel innehåller 792 mg magnesiumcitrat, med en elementär magnesiummängd på 140 mg. Det Elementära magnesiumet i varje kapsel motsvarar alltså 37% av det dagligt rekommenderade intaget (DRI). En hög siffra som imponerar!

Kunder på Svenskt Kosttillskott har gett den ett genomsnittligt betyg på 4,8 av 5 baserat på sina 78 recensioner. I recensionerna nämner bland annat kunder att de märkt skillnad efter 2 dagar och att det är en toppen-produkt.

​2. Pureness trippel magnesium

SE PRISET HÄR!

Pureness trippel magnesium är ett tillskott som innehåller 3 olika former av magnesium: malat, glycinat och taurat. Dessa tre former är skonsamma mot magen, och det är därför Pureness kosttillskott blivit så populära.

Kapseln i sig är består endast av vatten och cellulosa, vilket gör att magnesiumet lättare kan absorberas i kroppen. Detta gör den även lättare att svälja och varje kapsel innehåller 90 mg magnesium. Detta motsvarar 2 kapslar för att uppnå det dagligt rekommenderade intaget.

Recensioner på Bodystore har gett den ett snittbetyg på 4,8 av 5 baserat på 29 recensioner. Här nämner kunder bland annat att det är den bästa magnesium de testat, och att den verkar snabbt.

​3. Great Earth magnesium

SE PRISET HÄR!

Great Earth’s magnesium-tillskott består av en unik formula för optimalt upptag i kroppen. Den består av Portamins transportsystem med mineralföreningar som är lättlösliga. Alltså delas tillskottet upp i kroppen för att varje specifik del ska gå till rätt kroppsdel.

Hos Svenskt Kosttillskott har Great Earth magnesium fått ett genomsnittligt omdöme på 4,6 av 5 baserat på 45 omdömen. I sina recensioner nämner användare bland annat att det fungerar bra för de och att de gillar blandningen av olika magnesium syror.

Tillskottet består av 375 mg magnesium i varje kapsel, men på ingredienslistan hittas även gurkmejaextrakt, svartpepparextrakt och vitamin B6. Dessa har kombinerats för att göra tillskottet passande för känsliga magar – ett riktigt plus!

​Vilket är det bästa magnesiumtillskottet för olika ändamål?

Alla magnesium-tillskott är inte skapade på samma sätt. En del märken fokuserar på specifika ändamål och passar därför bättre för vissa människor. Nedan är en djupgående analys av vilka magnesium tillskott som är bäst för olika ändamål och grupper.

​Vilket är det bästa magnesiumtillskottet för sömn?

Magnesiumglycinat är idealt för sömn, därför är Närokällans Magnesiumglycinat det bästa magnesium tillskottet för sömn. Det består av vegetabiliska kapslar och bidrar till muskelavslappning.

​Vilket är det bästa magnesiumtillskottet för muskelbyggnad?

Det bästa magnesium tillskottet för muskelbyggnad är Core Magnesium citrat som är utformat för de som tränar och bränner stora mängder näringsämnen.

Det är viktigt att både ha ett högkvalitativt tillskott av magnesium med ett extra högt innehåll magnesium när man tränar mycket, eftersom att kroppen då omsätter fler näringsämnen än vad en normal person gör.

​Vilket är det bästa magnesiumtillskottet mot kramp?

Trippel magnesium är optimalt mot kramper, därför är Healthwell trippel magnesium det bästa magnesium tillskottet mot kramp. Det innehåller 3 magnesiumtyper och varje kapsel består av 220 mg elementärt magnesium för maximal upptagning i kroppen.

​Hur väljer man det bästa magnesiumtillskottet?

Att välja det bästa magnesium tillskottet är svårt, då man inte vet vad som faktiskt ligger i kapslarna, och heller inte kan testa de hemma. Nedan är en lista över kriterier som är viktiga att titta på för att välja det främsta alternativet:

  1. Magnesiuminnehåll. Kapslarna ska innehålla minst 30% av det dagligt rekommenderade intaget (DRI) för att vara bra. Denna information hittas på etiketten eller under näringsinnehåll på webbshoppar.
  2. Pris. Titta på vad varje milligram magnesium kostar istället för prislappen på hela burken. Det kan du bryta ned genom att ta det totala magnesiuminnehållet i alla kapslar delat på det totala priset av burken.
  3. Upptagningsförmåga. Se till att magnesium kapslarna har ökad upptagningsförmåga som gör det lättare för kroppen att absorbera tillskottet. Detta står ofta i produktens beskrivning eller på baksidan av burken.

​Vilka är fördelarna med att ta tillskott av magnesium?

Magnesiumtillskott kan ge flera hälsofördelar genom att stödja viktiga kroppsfunktioner. Mineralen är involverad i över 300 enzymreaktioner och bidrar bland annat till normal muskel- och nervfunktion, energiomsättning och muskeltillväxt. Några av fördelarna med att ta tillskott av magnesium är följande.

  1. Minskad trötthet och utmattning
  2. Förbättrad muskelfunktion och minskad träningsvärk
  3. Stöd för normal proteinsyntes och kalciumomsättning
  4. Lindring av muskelkramper och myrkramp
  5. Stressreducering och förbättrad avslappning
  6. Stöd för benhälsa och förebyggande av benskörhet

Ovanstående lista är enligt Hälsokosten, en av Sveriges främsta återförsäljare av kosttillskott.

​Vilka är bieffekterna av att ta magnesiumtillskott?

Magnesiumtillskott är generellt sett säkra, men kan orsaka biverkningar vid överdosering eller hos vissa personer. Den vanligaste bieffekten är mag- eller tarmbesvär. Nedan är en lista på möjliga bieffekter.

  • Diarré
  • Magkramper
  • Illamående
  • Överdriven muskelavslappning
  • Lågt blodtryck
  • Störningar i elektrolytbalansen (vid mycket höga doser)

Magnesiumtillskott kan även vara rekommenderat att inte blandas med särskild antibiotika och hjärtmedicin.

​Hur ska man använda magnesiumtillskott?

Magnesiumtillskott ska tas enligt rekommenderad dos, vilket vanligtvis är 280-350 mg per dag för vuxna. Det är bäst att ta tillskottet tillsammans med mat för att öka kroppens upptag och minska risken för magbesvär.

Olika former av magnesium har olika biotillgänglighet, så att använda en form som passar dina behov är en bra idé. Till exempel är magnesiumcitrat lättare för kroppen att ta upp, medan magnesiumglycinat har en mindre påverkan på tarmen, enligt Funktionsmedicinsk Näringsterapeut Teresa Husén på Greatlife.

​När ska man ta magnesiumtillskott?

Magnesiumtillskott tas med fördel på kvällen eftersom att det då kan ha en avslappnande effekt och potentiellt förbättra sömn.

Om man tar flera doserar per dag är det bäst att fördela de jämnt över hela dagen i samband med måltider.

​Har magnesiumtillskott en effekt på viktnedgång?

Magnesiumtillskott har ingen direkt effekt på viktnedgång, men kan i vissa fall bidra till viktminskning genom att förbättra ämnesomsättningen, reglera blodsockernivåerna och förbättra sömnkvaliteten. Det är däremot ingen mirakellösning och det finns bättre sätt att gå ned i vikt. Detta enligt hälsocoach och kostrådgivare Patrick Wahlberg på Greatlife.

​Kan tillskott av magnesium främja muskelbyggnad?

Magnesium bidrar till normal muskeltillväxt och funktion. Det stödjer proteinsyntes och energiomsättning, vilket båda kan vara fördelaktiga när man bygger muskler. Det ska dock kombineras med ordentlig träning och övrig kost.

​Är det okej att ta magnesium när man går på diet?

Ja, det är generellt säkert att ta magnesium under en diet. Det kan till och med vara fördelaktigt, eftersom många magnesiumrika livsmedel begränsas under dieter. Då kan man ta tillskott av magnesium för att inte få magnesiumbrist.

​Är det bra att ta magnesiumtillskott varje dag?

Dagligt intag av magnesiumtillskott kan vara fördelaktigt för många, särskilt om kosten inte innehåller tillräckligt med magnesium. Det är dock viktigt att inte överskriva rekommenderad dosering och konsultera en läkare vid långvarigt bruk, speciellt om man tar andra mediciner eller har njurproblem.

​Vad är magnesium?

Magnesium är en essentiell mineral som spelar en viktig roll i många av kroppens funktioner. Det är den fjärde vanligaste mineralen i kroppen och används i över 300 enzymatiska reaktioner. Magnesium är bland annat viktigt för nervfunktion, muskelfunktion, energiproduktion och upprätthållande av skelettet.

​Vilka är de olika typerna av magnesium?

Det finns 10 former av magnesium tillgängliga som kosttillskott, var och en med sina egna egenskaper och användningsområden. Nedan är en lista på alla typer av magnesium och dess egenskaper.

  1. Magnesiumcitrat: Hög biotillgänglighet och bra för till exempel förstoppning
  2. Magnesiumoxid: Låg biotillgänglighet och används till exempel som laxeringsmedel
  3. Magnesiumglycinat/-bisglycinat: Bra upptag i kroppen och påverkar inte tarmen nämnvärt
  4. Magnesiumklorid: Absorberas lätt av kroppen och kommer ofta i sprayform
  5. Magnesiummalat: Kan hjälpa till för ökad energi och stannar länge i kroppen
  6. Magnesiumorotat: Anses som den mest effektiva formen för cellupptag
  7. Magnesiumkarbonat: Används för att neutralisera magsyra
  8. Magnesiumhydroxid: Används som laxeringsmedel och antacida
  9. Magnesiumglukonat: En mild form som ofta används i läkemdel
  10. Magnesiumsuccinat: Kan stödja energiproduktion och metabolism

​Vilka tillskott kan man ta tillsammans med magnesium?

Magnesium kan kombineras med många andra tillskott för att optimera hälsofördelarna. Det är dock viktigt att tänka på, och vara medveten om, potentiella interaktioner. Nedan är en lista på tillskott som kan kombineras med magnesium.

  • Vitamin D
  • Kalcium
  • B-vitaminer
  • Zink
  • Omega-3

​Hur gjorde vi vårt test av magnesiumtillskott?

För vårt test av magnesiumtillskott tittade vi först och främst på marknaden. Genom en snabb överblick av vad som fanns där ute kunde vi nörda ned oss i detaljerna. Vi valde att vara oberoende och objektiva i våra texter om produkterna, för att texten skulle förbli vetenskaplig och transparent. Därför refererar vi bland annat till externa kundrecensioner och vad tillverkarna själva säger om produkterna.

Sänd till en kollega

0.032