23948sdkhjf

Eli Lilly anställer inom Public Affairs – planerar expansion i Norden

Den amerikanska läkemedelsjätten Eli Lilly har utsett Jeppe Torp Vestentoft till Associate Director, Public Affairs i Norden. Rekryteringen beskrivs som ett led i en planerad expansion på den nordiska marknaden.

Jeppe Torp Vestentoft kommer att ansvara för Public Affairs inom obesitas och diabetes. Det är ett område som är stekhett för närvarande och där Eli Lilly med det omtalade läkemedlet Mounjaro (tirzepatid) på allvar tagit upp kampen med danska Novo Nordisks storsäljare Wegovy och Ozempic.

Jeppe Torp Vestentoft kommer närmast från en tjänst som Government Affairs Director, Nordics, på Vertex Pharmaceuticals, och arbetade dessförinnan under närmare tre år på just Novo Nordisk, där han hanterade EU-frågor. Utöver det har han bland annat arbetat som diplomat åt danska UD.

– Jag ser fram emot att vara en del av ansträngningarna att hjälpa till att tackla några av världens viktigaste hälsoutmaningar i dag och att göra Lilly till en ännu mer aktiv röst i den hälsopolitiska debatten, säger Jeppe Torp Vestentoft i ett pressmeddelande.

Enligt Eli Lilly kommer anställningen av honom samtidigt som företaget rekryterar till ”ett betydande antal nya roller” inom medicin, marknadsföring och Public Affairs i hela Norden. Några närmare uppgifter om hur många nyanställningar det handlar om lämnar dock inte företaget.

Under juni levererades små kvantiteter av diabetes- och viktminskningsläkemedlet Mounjaro till svenska apotek, vilket Dagens Medicin tidigare har rapporterat om. Eli Lilly vill i nuläget inte uppge om och när en bredare lansering kommer i Sverige.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062