23948sdkhjf

Vd rasar mot Sophiahemmet efter konkurs: ”Kan knappt beskriva det”

I måndags försattes C Medicals urologklinik på Sophiahemmet i konkurs, trots miljonomsättning och framstående cancerspecialister. ”Det är en konkurs som enbart beror på att Sophiahemmet inte ville samarbeta”, säger koncernens vd. Sophiahemmet tillbakavisar kritiken.

I början av den här veckan försattes C Medical Urologi vid Sophiahemmet i Stockholm i konkurs, vilket Life Science Swedens systertidning Medtech Magazine rapporterat om.

C Medical Groups vd Gard Lauvsnes riktar nu skarp kritik mot Sophiahemmet.

Det är en stor klinik med de mest erfarna cancerspecialisterna på robotkirurgi

– Det är en konkurs som enbart beror på att Sophiahemmet inte ville samarbeta för att reducera till ett normalt hyresavtal, där vi kunde hyra operationssalen två dagar i veckan, men inte fem dagar i veckan året runt. Det var omöjligt för oss, säger han till Medtech Magazine och framhåller att den nu konkursade kliniken varit ledande inom robotkirurgi i Sverige.

 Den räddar många människor och personer med cancer. Det är en stor klinik med de mest erfarna cancerspecialisterna på robotkirurgi, kanske i världen. Så det är så illa att jag knappt kan beskriva det, säger han vidare.

Sophiahemmets vd Peter Seger tillbakavisar att konkursen handlar om en tvist.

”Hyresgästen C Medical har tecknat långsiktiga hyresavtal med Sophiahemmet för de lokaler om drygt 400 kvm de nyttjat samt omfattande tjänster på operations- och vårdavdelningen. Sophiahemmet har en stark efterfrågan på lokaler från vårdgivare som vill verka hos oss. Det har därför aldrig funnits någon anledning att frångå gällande regelverk för en enskild hyresgäst”, skriver han till tidningen.

Läs hela artikeln i Medtech Magazine.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078