23948sdkhjf

Abbvie flyttar in i Forskaren

Elekta, Astra Zeneca och ett tiotal andra life science-bolag är redan på plats. Nu flyttar även läkemedelsbolaget Abbvie sitt Sverigekontor till Forskaren i Hagastaden.

Den amerikanske läkemedelsutvecklaren hyr 1 150 kvadratmeter på plan 6 i byggnaden. Omkring 130 av Abbvies medarbetare kommer att flytta dit under det första kvartalet 2025.

– För oss innebär det en möjlighet att komma in i kärnan av det stora life science-klustret i Stockholmsregionen och faktiskt hela landet. Vi ser flytten också som en utvecklingsmöjlighet för befintliga och framtida medarbetare samt att bygga vidare på vår redan starka företagskultur, säger Matthew Iles, vd för Abbvie Skandinavien, i ett pressmeddelande.

Forskaren invigdes formellt i maj i år, som Life Science Sweden då rapporterade. Vid det laget hade redan åtskilliga hyresgäster flyttat in. Den lokalyta som nu kommer att hyras av Abbvie var den sista stora vakansen i Forskaren, enligt fastighetsbolaget Vectura.

– Abbvie blir den sista stora pusselbiten i Forskaren och vi fortsätter nu vår satsning på kommande projekt i Västra Hagastaden, säger Micael Averborg, VP Business Development på Vectura, i en kommentar.

Fakta Forskaren

Forskaren är belägen i Hagastaden på gränsen mellan Stockholm och Solna, i nära anslutning till Karolinska institutet och Karolinska universitetssjukhuset. Byggnaden har en lokalyta på 24 500 kvadratmeter och samlar cirka 1 700 medarbetare.

Forskarens hyresgäster: Elekta, Astra Zeneca, Abbvie, Atlas Antibodies, ITB Med, Sand Clinic, Semcon, Team Olmed, Pixelgen, ABC labs, Tekniska museet, Karolinska institutet samt Coworkingaktören The Park.

Källa: Vectura

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125