23948sdkhjf

Hon ska leda affärsutvecklingen på Diamyd i Umeå

Diamyd Medical, som utvecklar läkemedel mot typ 1-diabetes, har anställt Sofia Mayans som affärsutvecklingschef vid företagets produktionsanläggning i Umeå.

Sofia Mayans, som är disputerad forskare, kommer närmast från en tjänst som affärscoach på SLU Holding, ett uppdrag hon kombinerat med att vara tillförordnad vd för startup-bolaget Vakona. Innan dess drev hon mellan 2015 och 2023 CRO-företaget Inficure Bio, som hon själv var med och grundade.

– Mycket av det jag ska göra här linjerar med det jag gjorde på Inficure; att ha kontakt med kunder, utreda vilket behov som finns och beskriva vad vi kan erbjuda, säger Sofia Mayans i ett pressmeddelande.

Läkemedelskandidaten Diamyd utvärderas för närvarande i en fas III-studie, och har fått både fast track-och särläkemedelsstatus från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Det är en antigenspecifik immunoterapi som ska hjälpa till att bevara kroppens insulinproduktion och minska risken för följdkomplikationer av autoimmun diabetes.

Den 2 200 kvadratmeter stora produktionsanläggning som nu etableras i Umeå ska tillverka rekombinant GAD65-protein, som är den aktiva substansen i Diamyd. Sofia Mayans roll blir att bland annat att utveckla de olika affärsmöjligheter som finns med anläggningen vid sidan av att producera GAD65-protein.

– Vår produktionsanläggning ger oss möjlighet att producera åt andra företag och vi kan även hyra ut den expertis som finns här på konsultbasis. Vi får se vilka vägar vi går men potentialen är stor och det känns väldigt stimulerande att få det här uppdraget, säger hon.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047