23948sdkhjf

Corinne Pedroletti får chefsroll på Danderyds sjukhus

Corinne Pedroletti går vidare till en ny tjänst inom Region Stockholm. Den 1 oktober tillträder hon som tillförordnad operativ direktör på Danderyds sjukhus.

– Den här rollen ger en unik möjlighet att bidra till hela sjukhusets utveckling. Mitt fokus kommer ligga på att förbättra flöden, se till att vi hittar kloka lösningar tillsammans och att våra resurser används på allra bästa sätt, säger Corinne Pedroletti, i ett pressmeddelande.

Hon är specialist i gynekologi och obsterik och har tidigare erfarenhet som verksamhetschef för Kvinnosjukvård vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och verksamhetschef på Södersjukhuset.

I maj tillträdde hon som chef för Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner vid Karolinska universitetssjukhuset, en tjänst som hon blev tvungen att lämna när det i slutet av augusti blev känt att hennes bror tar över som ny sjukhusdirektör för Karolinska.

Christophe Pedroletti, Corinne Pedrolettis bror och tidigare vd för Danderyds sjukhus, tar över tjänsten den 1 oktober efter Patrik Rossi som varit tillförordnad sedan Björn Zoëga lämnade posten i mars i år, vilket Life Science Sweden tidigare rapporterat. I ett pressmeddelande skrev då Region Stockholm att Corinne Pedroletti kommer att gå vidare till en annan tjänst inom regionen för att undvika en jävsituation.

Nu får alltså Corinne Pedroletti en ny tjänst på Danderyds sjukhus som tillförordnad operativ direktör. Tillförordnandet är på sex månader.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08