23948sdkhjf

Sectra får kanadensisk miljardorder

Det Linköpingsbaserade medtechbolaget Sectra ska förse alla offentliga sjukhus i provinsen Québec i Kanada med sin helhetslösning för medicinsk bildhantering. Ordervärdet är 405,5 miljoner kanadensiska dollar, motsvarande drygt 3 miljarder kronor.

Québec är Kanadas största provins och har omkring 9 miljoner invånare. Avtalet innebär att Sectras molnlösning Sectra One Cloud införs i provinsen, där den ska möjliggöra samarbete mellan totalt 150 vårdgivare som tillsammans utför omkring 12 miljoner undersökningar per år.

”Detta kommer att göra det möjligt för vårdgivaren att optimera resursdelning och effektivisera sina arbetsflöden inom radiologi, bröstavbildning och ortopedi för förbättrad och säker patientvård i provinsen”, skriver Sectra i ett pressmeddelande.

Avtalet gäller över 12 år.

Québecs hälsovårdsministerium är inblandat i en rättslig process kring upphandlingen, men fick i maj ett preliminärt besked från provinsens högsta domstol om att projektet kan fortsätta under processens gång.

– Den här möjligheten utgör en betydande milstolpe för Sectra i Kanada, säger Nader Soltani, direktör på Sectra Canada, i en kommentar.

Sectra, som grundades 1978, var ursprungligen specialiserat på cybersäkerhet men breddade sin verksamhet på 1980-talet till omfatta digital bildhantering inom hälso- och sjukvård.

Bolaget har idag över 1 200 anställda i 15 länder, och dess lösningar används av omkring 2 500 vårdgivare världen över.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047