23948sdkhjf

Magnus Gustafsson går till Northx Biologics

Northx Biologics, tillverkare av biologiska läkemedel, har rekryterat Magnus Gustafsson till tjänsten som Chief Commercial Officer.

Magnus Gustafsson har omfattande erfarenhet av globala roller inom såväl läkemedel som biotech och kontraktsforskning. Han har bland arbetat i företag som Biovian, Cytiva, Cobra Biologics och Gyros. I ryggen har han en masterexamen i bioteknik från KTH, en doktorsexamen i medicinsk biokemi och biofysik från Karolinska institutet och en MBA från Stockholms universitet.

– Hans imponerande meriter och erfarenhet kommer att vara ovärderlig för både ledarteamet och verksamheten, säger Janet Hoogstraate, vd på Northx Biologics, i ett pressmeddelande.

Northx har sitt huvudkontor och sin stora tillverkningsanläggning i Matfors utanför Sundsvall, samt en produktionsanläggning för kliniskt prövningsmaterial i Solna. Matfors är även platsen för en innovationshubb för avancerade terapier och vaccin, skapad med hjälp av medel från statliga Vinnova och riskkapitalbolaget Flerie.

– Northx Biologics erbjuder ett imponerande utbud av tjänster, från mikrobiella och däggdjursrekombinanta proteiner till virala produkter, mRNA, plasmider, cellterapi och exosomer. Företagets rykte som en pålitlig partner, med nöjda kunder och expertpersonal, gör det till en spännande tid att vara med, säger Magnus Gustafsson i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078