23948sdkhjf

Leo Pharma omorganiserar och kapar 200 tjänster

Danska Leo Pharma drar ned på personal i sin globala verksamhet. Runt 200 tjänster försvinner medan 50 flyttas till Polen.

De senaste åren har det gått bra för det danska dermatologiföretaget Leo Pharma ekonomiskt. Trots detta kapar man nu i personalstyrkan. Anledningen, enligt bolagets vd Cristophe Bourdon, är att man är långt efter sina konkurrenter, rapporterar norska Medwatch.

Leo Pharmas omorganisering påverkar främst anställda i Danmark. Enligt den norska nyhetssajten rör det sig om 100 tjänster vid det danska huvudkontoret i Ballerup. Totalt är det runt 200 tjänster som försvinner och ytterligare 50 tjänster planeras flyttas till Polen.

– Företaget har genomgått en transformation som har pågått sedan 2021, så det som händer nu är ett ganska naturligt nästa steg. Vi ändrar lite på våra innovationsmodeller, liknande vad andra företag gör nu, säger Anja Verhaug, Nordic General Manager, till tidningen.

Om Leo Pharma

Leo Pharma är ett danskt bolag som grundades 1908. Bolaget utvecklar behandlingar mot hudsjukdomar såsom, psoriasis och atopiskt eksem och har i dag kontor på flera platser i världen. Bolaget forsknings- och utvecklingsverksamhet är belägen vid det danska huvudkontoret i Ballerup.

Källa: Leo Pharma

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.043