23948sdkhjf

Ny föreståndare för Karolinska ATPM-centrum

Knut Steffensen blir ny föreståndare för Karolinska ATMP-centrum, som samlar forskningen kring avancerade terapiläkemedel.

Knut Steffensen kommer närmast från rollen som Nordic Medical Lead in Cell Therapy vid Kite-Gilead, och har flera års erfarenhet från läkemedelsindustrin. Han är disputerad inom molekylärmedicin och har även varit docent på Karolinska institutet.

– Jag ser verkligen fram mot att få arbeta med de verksamheter på KI och på sjukhuset som ligger i framkant inom ATMP-området. Med mina​​​​​​ erfarenheter från läkemedelsindustrin och KI hoppas jag att vi tillsammans ska fortsätta skapa förutsättningar för forskningen och utveckling av avancerade terapiläkemedel. Ytterst är det sedan implementering i vården som kommer patienten till nytta som är en stark drivkraft, säger Knut​ Steffensen i ett pressmeddelande.

Karolinska ATMP-centrum är ett samarbete mellan Karolinska institutet och Karolinska universitetssjukhuset för att nå framsteg inom cell-, gen-, och vävnadsterapier. Centret samlar forskning, utveckling, tillverkning och behandling inom området under samma tak.

– Knut Steffensen har precis rätt bakgrund och erfarenhet för att framgångsrikt leda Karolinska ATMP-centrum. Han har en gedigen erfarenhet av grundforskning på molekylär nivå och har praktisk erfarenhet av de absolut senaste ATMP-läkemedel från industrin. Detta gör att han har en unik helhetssyn på vad som krävs för att ta upptäckter inom grundforskning hela vägen till nya cell- och genterapibaserade läkemedel, säger Matti Sällberg, dekan för Karolinska institutet Syd och tillförordnad centrumföreståndare, i en kommentar.

Knut Steffenson tillträder den 4 november.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078