23948sdkhjf

Sanofi ingår samarbete om radiofarmaka – investerar miljardbelopp

Franska läkemedelsföretaget Sanofi och Orano Med har ingått ett avtal om utvecklingen av radioligand-terapier. Sanofi investerar samtidigt 300 miljoner euro i bolaget, motsvarande 3,4 miljarder svenska kronor.

Alfta-terapier, det är fokuset för det nya samarbetet mellan Sanofi och Orano Med. Orano Med, ett dotterbolag till Orano Group, är ett biotechbolag i klinisk fas som utvecklar nya cancerterapier baserade på bly 212 alfa-emitterande isotoper.

Alfa-terapi bygger på biologiska vektorers förmåga att rikta in sig på cancerceller kombinerat med alfa-emitterande radioisotoper som ska skada eller förstöra cancercellerna med begränsad påverkan på kringliggande vävnad.

Syftet med samarbetet mellan bolagen är att påskynda utvecklingen av denna typ av terapier.

– Vi är stolta över att investera i det lovande området radioligand-terapier, en modalitet som har potential för patienter som lider av sällsynta cancerformer. Vi ser möjligheter i den innovativa bly-212-baserade teknologin som utvecklas av Orano Med, som är i linje med vårt åtagande att utveckla transformativa terapier för otillfredsställda medicinska behov, säger Houman Ashrafian, Executive Vice President och Head of Research and Development vid Sanofi, i ett pressmeddelande.

Sanofi investerar totalt 300 miljoner euro i aktier, vilket är ungefär 3,4 miljarder kronor, som motsvarar cirka 16 procent av aktierna i Orano Med.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094