23948sdkhjf

Hon blir prorektor vid KTH

Eva Malmström Jonsson efterträder Tuula Teeri, som blir rektor för det nya Alvar Aaltouniversitetet i Helsingfors. I sin nya roll får Eva Malmström Jonsson bland annat ansvar för utbildningens roll i samhället.
KTHs nya prorektor är professor vid Fiber och polymerteknologi. Hon är civilingenjör i kemiteknik vid KTH och disputerade 1996 med en avhandling om syntes av polyestrar. Sin postdoc gjorde hon vid Stanford University och IBM Almaden Research Center i USA, innan hon återvände till KTH för att först bli forskarassistent, senare universitetslektor.

Sedan mars 2008 är Eva Malmström Jonsson även vicerektor för studentrekrytering till KTH, och har genomfört uppmärksammade satsningar för att väcka intresse för KTH och ingenjörsyrket. Hon kommer nu att arbeta som prorektor på halvtid. Resten av tiden kommer hon att fortsätta att leda sin forskargrupp vid Fiber och polymerteknologi, som bland annat utveckla metoder att bygga polymerkedjor direkt från biofiber.

Björn Birgisson, professor i väg- och banteknik, har utsetts till vicerektor. Tillsammans med vicerektor Gunnar Landgren ska han ansvara för forskningens struktur och innehåll vid KTH.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079