23948sdkhjf

Hallå där Peter Villadsen

projektledare för Meeting Medicon Valley som hålls i Köpenhamn i dag - Vad kommer att hända under dagen?
– Det här mötet är ett gyllene tillfälle för våra medlemsföretag att nätverka med både regionala och internationella investerare och partners samtidigt få en inblick i hur finanskrisen påverkar life science branschen. Vi har talare från sex Big Pharma bolag som kommer hit för att föreläsa. Det tyder på att Medicon Valley är en attraktiv region för de stora företagen att leta partners och bolag att investera i.

Vilka är det som kommer?

– Nästan alla deltagare har beslutsfattande funktioner i de företag de representerar vilket ger en bra tyngd åt eventet. Vi är helt fullbokade i år vilket känns jätteroligt samtidigt som det så klart är trist att behöva säga nej till folk. Vi har bara 230 platser och det är jättemånga som har ringt och efteranmält sig och hoppas på att det ska bli platser lediga.

Varför har ni valt finanskrisen som tema?

– Vi vill belysa de problem som finanskrisen ger, men också skapa möjligheter för bolagen att klara sig igenom de tuffa tiderna. Små bioteknikbolag hör till dem som drabbats hårdast av krisen. De har svårt att resa nytt kapital eftersom investerarna har blivit mer försiktiga nu. Men större bioteknikbolag som nått kliniska faser med sina produkter känner också av det ekonomiska och många måste skära ner på sin verksamhet för att överleva. Alternativet är att ingå partnerskap med Big Pharma eller de små bioteknikbolagen. Därför är tanken att bolag och investerare ska få möjlighet att hitta varandra under den här dagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096