23948sdkhjf

Utmärkelse till KIs rektor

"För sin enastående inverkan på vetenskapen och förmåga att inspirera andra" uppmärksammas Karolinska Institutets rektor Harriet Wallberg-Henriksson vid en ceremoni i San Francisco idag.
Det amerikanska vetenskapsmuseet Exploratorium ger i år en av sina hedersutmärkelser för framstående kvinnor inom forskning till Harriet Wallberg-Henriksson. Exploratorium Museum of Science and Human Perception i San Francisco uppmuntrar varje år kvinnor runt om i världen för deras enastående insatser för vetenskapen och viktiga arbete med att uppmuntra andra.

- Jag känner mig mycket hedrad över att få den här utmärkelsen. Särskilt roligt är det kanske att mitt arbete inspirerar andra kvinnor inom forskningen, säger Harriet Wallberg-Henriksson.

Hon blev KIs första kvinnliga rektor 2004. Hon företräder svensk forskning bland annat som ledamot i regeringens globaliseringsråd och i EUs expertgrupp för konkurrenskraftiga forskningsmiljöer. Hon är i grunden professor i fysiologi.



Vid ceremonin idag
18 maj uppmärksammas också Googles vice vd Marissa Mayer och partikelfysikern Helen Quinn vid USAs nationella acceleratorlaboratorium SLAC.

- Jag vill också se detta som en utmärkelse för allt det som Karolinska Institutets forskare och övriga medarbetare har åstadkommit för människors hälsa i världen, säger Harriet Wallberg-Henriksson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078