23948sdkhjf

Nya verktyg hittar bakterier och virus

-Genom att prestera snabba och korrekta resultat omdefinierar vi synen på diagnostik inom infektionssjukdomar, säger företagets vd Jaakko Pellosniemi.
Det finska bolaget Mobidiag har slagit rekord när det gäller att identifiera bakterier som indikerar infektioner i ben och leder. Idag kan företagets verktyg Prove-it hitta 64 olika typer av skadliga bakterier.

En annan studie från samma företag visar också att deras diagnosverktyg är effektivare än standardmetoder på att hitta herpesvirus. Traditionell teknik söker vanligtvis efter en virustyp åt gången, medan den nya metoden har visat sig kunna identifiera upp till åtta olika herpesvirus från ett prov. Diagnosverktyget hittade också några fall av virus som de traditionella metoderna hade missat.

-Eftersom herpesvirus ger så varierande symptom, är det svårt att bekräfta en herpesinfektion med bara en klinisk undersökning. Vårt verktyg bidrar till snabbare diagnos och är en hjälp för läkaren att skriva ut rätt antivirala behandling, säger Mobidiags vd Jaakko Pellosniemi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.073