23948sdkhjf

Han ger råd till Gothia Forum

Det nya samarbetet kring kliniska studier i väst har fått en ordförande till sin advisory board.
Bengt-Göran Olausson vid Västra Götalandsregionen är utsedd till ordförande i nybildade Gothia Forums advisory board. Gothia Forum arbetar för att främja klinisk forskning i Västra Götaland. I förra veckan hade forumets advisory board sitt första formella möte.

- Vi diskuterade forumets innehåll på lång sikt. Vi har startat tre projekt, för att visa att det vi gör är praktiskt användbart för industri och rena forskare, säger Bengt-Göran Olausson.



De tre projekten ringar in
var sitt viktigt område: att visa att Västra Götalandsregionens databaser kan användas dels för att utvärdera läkemedel och dels för att snabbt ta fram kvalitetssäkrade patientgrupper för kliniska prövningar. Det tredje projektet handlar om forskningsstöd och hur forskare bäst samlar in och strukturerar forskningsdata.



- Genom de tre projekten
vill vi visa att vi är tillmötesgående och flexibla och att våra databaser kan användas på många olika områden av såväl industri som rena forskare, säger Bengt-Göran Olausson.

Ett annat viktigt arbetsområde för Gothia Forum kommer att vara rollen som kommunikationskanal för pågående klinisk forskning i Västra Götalandsregionen.



Bengt-Göran Olausson framhåller
att det är viktigt att fokusera på vad som är praktiskt användbart och projekten syftar delvis till att hjälpa till med den prioriteringen.

- Vi räknar med att kunna redovisa resultaten från de här projekten i höst, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078