23948sdkhjf

Bolagen som kan vinna branschpriset

Här är bolagen som nominerats till Sweden Bio award 2012.
Branschorganisationen för bioteknikföretag, Sweden Bio, delar sedan sex år tillbaka ut branschpriset Sweden Bio award till det företag som kan visa upp prestationer och framgångar utöver det vanliga under det föregående året. I år har Atlas Antibodies, Moberg Derma och Vitrolife nominerats till priset.

Atlas Antibodies tillverkar och säljer humana antikroppar som utvecklas i projektet Human Protein Atlas, som leds av Mathias Uhlén. Bolaget har i dag 12 300 antikroppar till försäljning och räknar med att utöka portföljen med ytterligare 2 500 antikroppar varje år. Målet är att täcka alla humana proteiner till 2015.



Moberg Derma utvecklar
läkemedel baserade på beprövade substanser vilket ska minska tiden till marknaden, minska utvecklingskostnaderna och riskerna kring läkemedelsutveckling. Bolagets preparat mot nagelsvamp säljs i dag i Norden, USA och Kanada och man planerar att lansera produkten i bland annat Australien och länder i Mellanöstern.



Vitrolife utvecklar och
producerar produkter och system för preparering, odling och förvaring av humana celler, vävnader och organ. Bolaget har under den ekonomiska krisen lyckats växa finansiellt på internationell nivå.

Förra året vann Uppsalabolaget Gyros som utvecklar en plattform för biokemiska analyser i ett nytt format, på plastskivor som ser ut som cd-skivor.

Årets vinnare utses av Sweden Bios styrelse och offentliggörs på Sweden Bios årsmöte den 24 maj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094