23948sdkhjf

2013 - Investeringens år för life science

17 svenska life science-organisationer gör en gemensam kraftsamling för att lyfta de evenemang som ska främja partnerskap och samarbete under 2013. Här är eventen.
Branschorganisationen för svenska bioteknikföretag, Sweden Bio, arbetar tillsammans med sexton andra organisationer som är verksamma inom life science-sektorn om att i gemensam sak utnämna kommande år som Sweden life science investment year 2013. Syftet är att samla branschens resurser för att öka samverkan mellan akademi, industri och vård samt öka möjligheterna för finansiering för dessa parter.

- Vi vill ge både branschen och Sverige chansen att växa ytterligare. Alltför få känner till att vår bransch är större än svensk bilindustri och att vi står för en femtedel av den svenska nettoexporten, säger Johan Järte, vd på Sweden Bio, i ett pressmeddelande.

Under 2013 kommer ett flertal stora evenemang att hållas där investeringar är huvudtemat. Höjdpunkten och guldkornet bland evenemangen är Biopartneringfutureeurope, som samlar 2-3000 internationella investerare och partners i Stockholm under tre dagar i oktober.

- Vi är ett litet land och för att synas måste vi samverka. Sweden life science investment year 2013 visar på att branschen har kapaciteten och viljan, säger Johan Järte i pressmeddelandet.

Men det är inte bara den svenska huvudstaden som är samlingspunkt för investerare under året. Det första eventet, som hålls den 31 januari, hålls i Umeå och därefter följer evenemang i både Uppsala, Finland och Göteborg.

Organisationerna som är med i samarbetet; Biomedley, Biotech Umeå, Det Medicinska Malmö, Flemingsberg Science, Göteborg Bio, Health Cap, Invest Sweden, Läkemedelindustriföreningen, Medicon Valley Alliance, Stockholm Business Region, Stockholm Science City, Stockholm - Uppsala life science, Sweden Bio, Swedish American Life Science Summit, Swedish Medtech, Umeå Biotech Inkubator och Uppsala Bio.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.877