23948sdkhjf

Nästa marknad för simeprevir

Medivirs partner lämnar in registreringsansökan till EMA.
Det svenska forskningsbolaget Medivir meddelar i dag att bolagets partner kring hepatit C-projektet simeprevir lämnat in registreringansökan till det europeiska läkemedelsverket, EMA.

– Registreringsansökan för simeprevir i Europa är den tredje i viktiga regioner under loppet av två månader. Det visar på vår partner Janssens engagemang och kraft i processen att ta nya hepatit C-läkemedel till den globala marknaden, säger Maris Hartmanis, Medivirs vd, i ett pressmeddelande.



Registreringansökan för
simeprevir ligger i dag inne hos myndigheterna i Japan och USA. Simeprevir, som tidigare gick under utvecklingsnamnet TMC-435, kommer ursprungligen från Medivir men har sedan 2004 utvecklats tillsammans med Janssen-koncernen. Om simeprevir blir godkänt äger Medivir rätten till den nordiska marknaden.

Bakom registreringsansökan står det fas III-program som avslutades i december 2012 med positiva resultat. I de tre studierna QUEST-1, QUEST-2 och PROMISE uppvisade 79-81 procent av patienterna med hepatit C genotyp 1 virologisk respons efter att de behandlats med simeprevir i kombination med ribavirin och interferon. I de tre studierna fick patienterna trippelkombination de första 12 veckorna följt av ytterligare 12 eller 24 veckors behandling med ribavirin och interferon.



På marknaden
finns i dag två läkemedel i samma klass godkända med en behandlingstid på mellan 24 och 48 veckor. Men enligt Medivir kommer den bättre biverkansprofilen på simeprevir göra deras kombinationsbehandling till förstahandsval.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078