23948sdkhjf

Hallå där Lena Söderström...

... vd på Senzime, som nyss var i USA och presenterade bolaget, berätta!
- Vi utvecklar och marknadsför en unik biosensorteknik som kan användas inom ett flertal applikationer inom läkemedelsproduktion och sjukvård. I april presenterade jag Senzimes instrument Senz-100 på Interphex i New York tillsammans med vår distributör Applikon Biotechnology.

- Presentationen fokuserade på Senz-100 för tillförlitlig mätning och styrning av glukoskoncentrationen i bioreaktorsystem för att effektivisera tillverkningen av antikroppar och proteiner som ska användas till läkemedel och diagnostikutrustning. Vi fick mycket bra gensvar - intresset är stort för online-mätning av framförallt glukos och laktat. Vår första biosensor mäter glukos och vi planerar att lansera laktat senare i år.

Senzime fick nyligen sin största order hittills, på 25 instrument som ska marknadsföras i Sverige, Storbritannien, Nederländerna och USA, vad innebär detta för bolaget?

- Det här är den största ordern hittills från vår distributör och innebär ett stort steg mot en bredare kommersialisering av Senz-100. I takt med att våra instrument installeras hos slutkunder kommer även försäljningen av Senzimes engångssensorer och annan kringutrustning att öka. Över tid kommer detta medföra såväl ökade intäkter som högre marginaler.

Bolaget tog i april in 12,1 miljoner kronor i en nyemission och planerar att emittera ytterligare aktier, vad ska ni använda pengarna till?

- Vi vill dels ta fram mer kliniska data på sjukvårdssidan, samt även utveckla generation två av vårt bioteknikinstrument. Nyemissionen genomförs i huvudsak för att kapitalisera oss för bolagets fortsatta kliniska dokumentation - vi vill attrahera en lämplig partner för utlicensiering och kommersialisering av vår utrustning till sjukvårdområdet. Vi vill sprida ägandet och skapa förutsättningar för bättre likviditet i handeln med Senzimes aktie. Ägare med drygt 50 procent av bolagets röster och kapital har uttryckt sin avsikt att delta i emissionen

Vad är nästa steg för Senzime?

- Vårt första fokus är blodglukosmätning under och efter operationer till exempel inom intensivvård. Vi ska också utveckla nästa generation instrument för processövervakning vid utveckling och framställning av läkemedel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078