23948sdkhjf

Aerocrine tar in 95 miljoner

Ett lån och en riktad nyemission ska ge Aercrine det kapitaltillskott som krävs för att bolaget ska nå positivt kassaflöde och lönsamhet.
Aerocrine finansierar den fortsatta expansionen av verksamheten med ett lån om 35 miljoner dollar från ett bolag inom den amerikanska investeraren Orbimed Advisors och från Novo. Aerocrine tillförs dessutom 95 miljoner kronor genom en riktad nyemission av aktier till Orbimed och ett antal andra institutionella investerare. Motivet till kapitalanskaffningen är att finansiera fortsatt tillväxt samt lansering av nya produkter för diagnos och behandling av luftvägsinflammationer.

Baserat på den långsiktiga planen bedömer bolaget att denna finansiering är tillräcklig för att nå positivt kassaflöde och lönsamhet, skriver Aerocrine i ett pressmeddelande.

Som ett led i finansieringen har styrelsen i Aerocrine beslutat att öka astmabolagets aktiekapital med hjälp av en riktad emission av 8 625 000 nyemitterade aktier till Orbimed och ett antal institutionella investerare genom ett så kallat book building-förfarande.Det framgår av ett pressmeddelande.

Orbimed leder den riktade nyemissionen och investerade cirka 32 miljoner kronor.

Emissionskursen uppgår till 11 kronor per aktie, vilket ger Aerocrine ett kapitaltillskott på totalt 95 miljoner kronor före transaktionskostnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109