23948sdkhjf

Isconova startar studie i Ungern

Ska testa kombinationen av bolagets vaccinadjuvans med vaccin mot humant rabies.
Det Uppsalabaserade forskningsföretaget Isconova har fått klartecken av den ungerska läkemedelsmyndigheten att starta en klinisk studie där bolagets vaccinadjuvans Matrix-M ska testas i kombination med ett humant rabiesvaccin. Studien är en klinisk fas I-studie som syftar till att utvärdera effekten av Isconovas kombination, som ges med reducerad dos och med färre vaccinationstillfällen, i jämförelse med dagens rabiesvacciner.



I studien ska
140 friska frivilliga att ingå vilka kommer att delas upp i sju olika studiearmar. Studien startar i början av maj och kommer att rapportera de första resultaten under fjärde kvartalet 2013. I ett första skede kommer forskarna att mäta säkerhet och det serologiska och cellulära svaret under studiens första 42 dagar. I nästa skede kommer vaccinets långsiktiga skydd utvärderas i upp till två år.

- Rabiesstudien är en viktig del av Isconovas ökade fokus på humanvacciner och är den femte kliniska studien som initieras med Matrix-M. Förutom de tre studier som våra samarbetspartners har initierat, inleder vi nu vår andra kliniska studie i egen regi. Vi förväntar oss att studien bekräftar Matrix-M:s potential att med bibehållen eller bättre skyddseffekt dels minska antalet nödvändiga injektioner, dels reducera vaccindosen, säger Isconovas vd Sven Andréasson, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141