23948sdkhjf

Hjärtdoktor får personligt pris

Den nystartade stiftelsen Håkan Mogrens Stiftelse delar för första gången ut ett stipendium inom medicin.
Det är forskaren och överläkaren Inger Hagerman som tilldelas det första stipendiet från Håkan Mogrens Stiftelse som bildades under 2012. Priset på 250 000 kronor delas ut för hennes “särskilda insatser för mänskligt välbefinnande”.



Stiftelsen har bildats
för att främja utbildning och forskning inom medicinen, men också för forskning inom utbildning av musiker inom den klassiska musiken. För att få priset ska mottagarna “ha gjort sig kända för att ta hand om sina patienter med empati och passion” samt aktivt försökt sprida sina kunskaper till andra.



Inger Hagerman
arbetar på hjärtkliniken på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge och forskar inom hjärtsvikt och hjärttransplantation vid Karolinska institutet.

- Inger Hagerman bedriver föredömlig klinisk verksamhet på vetenskaplig grund, särskilt för hjärttransplantationspatienter. Hon är en förebild för sina kolleger och har mycket stor kunskap att förmedla, säger Håkan Mogren om valet av pristagare.

Håkan Mogren har tidigare varit vd för Astra, mellan 1988-1999, men lämnade posten då bolaget slogs ihop med Zeneca. Därefter har han suttit i bolagsstyrelsen, först som vice ordförande och därefter som ordinarie ledamot.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069