23948sdkhjf

Diamyd tar in kapital

Efter separationen med moderbolaget planerar det nygamla Diamyd Medical att göra en nyemission för att finansiera förvärv av nya projekt.
Den 20 maj noteras det nygamla bolaget Diamyd Medical på Stockholmsbörsens tillväxtlista First North. Detta efter att det tidigare Diamyd Medical splittrats i två bolag varav diabetesverksamheten fick ta över bolagsnamnet. I samband med noteringen passar bolaget på att göra en nyemission och ladda på kassan.

Genom nyemissionen vill bolaget få ett kapitaltillskott på 2,5 miljoner euro, motsvarande 21,5 miljoner svenska kronor. Pengarna ska främst användas till att förvärva nya projekt inom diabetes.

- Totalt bedöms 371 miljoner människor i världen vara drabbade av diabetes och 2030 väntas den siffran ha stigit till 552 miljoner. Vi ska kapitalisera på vår expertis och vårt världsomspännande nätverk inom diabetes för att utvärdera möjligheter att vidga vår verksamhet vad gäller produkter inom hela diabetesområdet. Vi tittar på såväl nya utvecklingsprojekt som färdiga diabetesprodukter och företag, säger Peter Zerhouni, vd för Diamyd Medical, i ett pressmeddelande.

När diabetesverksamheten knoppades av från det dåvarande moderbolaget Diamyd Medical följde 50 miljoner svenska kronor med i avknoppningen. Den resterande kassan på drygt 300 miljoner kronor stannade kvar i moderbolaget som numera går under företagsnamnet Mertiva och är noterat separat på börsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078