23948sdkhjf

Anyara verksam i subgrupp

Nya analyser visar att Active Biotechs läkemedelskandidat mot njurcancer, Anyara, gav statistisk signifikans i en subgrupp. I slutet av maj presenteras de nya datan och även data rörande tasquinimod, rapporterar bolaget.
Active Biotech kommer att presentera data från två cancerprojekt, för läkemedelskandidaterna tasquinimod för behandling av prostatacancer och Anyara för behandling av njurcancer, vid den vetenskapliga konferensen 2013 ASCO Annual Meeting i Chicago den 31 maj-4 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets presentationer innefattar den randomiserade fas II/III-studien med beteckningen (P3073).

- Studien nådde ej sitt primära mål, men en subgruppsanalys, omfattande de cirka 25 procent av patienterna som vid studiestart hade låga/normala nivåer av biomarkören IL-6 och förväntade nivåer av antikroppar mot superantigenet, visade att behandling med Anyara gav en statistiskt signifikant fördel både vad gäller förlängd överlevnad (OS) samt tid till sjukdomsförsämring (PFS), skriver bolaget i pressmeddelandet.



Den förlängda
överlevnaden för Anyara-gruppen var 63,3 månader jämfört med 31,1 månader för dem som fått placebo och PFS 13,7 jämfört med 5,8 månader, heter det.

I studien kallad (P5081) kunde "Bone Scan Index" (BSI) kopplas som en markör för överlevnad hos mCRPC-patienter som deltog i en fas II multicenter-studie av tasquinimod.

- Behandling med tasquinimod var associerad med minskad BSI-progression, skriver bolaget.



Studien samfinansieras
av Active Biotech, Exini och Ipsen. På konferensen kommer även Ipsen att hålla presentationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078