23948sdkhjf

Affibody får branschpris

Sweden Bio Award delades ut till forskningsföretaget.
Sweden Bio delade för sjunde året i rad ut branschpriset Sweden Bio Award till ett företag som de tycker lyckats särskilt bra under året. 2013 års pris delades ut till Stockholmsbolaget Affibody, som utvecklar proteinläkemedel utifrån egna teknikplattformar.

Priset delades ut av Per Lagerkvist från Delphi under Sweden Bios årsmöte på tisdagseftermiddagen. Från Affibody var vd David Bejker på plats och tog emot priset till följande motivering:

”Affibody har genom långsiktigt arbete etablerat en väl fungerande och framgångsrik affärsmodell. Som bas för sin verksamhet har Affibody en unik teknologiplattform för att utveckla proteinläkemedel och imaging-produkter, lämpade bland annat för cancer och inflammatoriska sjukdomar. Företaget har skapat en internationell närvaro genom industriella samarbeten med ledande företag och som en följd av detta blivit ett självförsörjande biotech bolag. Kapitalet investeras i forskning och utveckling av egna produkter baserade på vetenskap i världsklass. Juryn ser denna affärsmodell som en förebild för andra lovande bolag inom life science-branschen.”

Affibody är baserat i Stockholm och grundades 1998 av forskare från KTH och Karolinska institutet. Bolaget startade nyligen den första kliniska prövningen med bolagets läkemedelssubstans ABY-025, som utvecklas för att diagnostisera patienter med metastaserad HER2-positiv bröstcancer vid PET-undersökningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063