23948sdkhjf

Danskt bantningsläkemedel visar positiva data

Novo Nordisk redovisar positiva resultat i fetmastudie.
Det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisks aktie kan komma att röra sig i Köpenhamn på fredagen sedan bolaget presenterat positiva studieresultat från en fas III-studie för preparatet liraglutide på torsdagskvällen.

Studien visade att den genomsnittliga viktförlusten för personer (med en snittvikt om 106 kilo) som behandlats med liraglutide var åtta procent efter 56 veckor, jämfört med 2,6 procent för de som fått placebo.

Andelen personer som uppnådde en viktförlust om minst fem procent var 64 procent för de som fått liraglutide, mot 27 procent för placebo-gruppen. Andelen personer som uppnådde en viktminskning om minst tio procent var 33 procent med liraglutide, jämfört med tio procent för de som fått placebo.

- Vi är väldigt nöjda med resultaten i denna studie. Dessa data, tillsammans med tidigare rapporterade fas III-studier, visar statistiskt signifikanta vikförluster och förbättringar när det gäller fetmarelaterade riskfaktorer för överviktiga människor, kommenterade Novo Nordisks vice vd Mads Krogsgaard Thomsen.

Novo Nordisk förväntar att avsluta den återstående fas III-studien i "Scale-programmet" under det tredje kvartalet 2013 och avser att ansöka om marknadsgodkännande för liraglutide som behandling mot fetma i USA och EU runt årsskiftet.

Från analyshusen har det varit blandade kommentarer efter studieresultaten. JP Morgan skriver bland annat att datan var i det lägre intervallet av förväntningarna och att investerare borde använda detta tillfälle för att ta hem vinster. Natixis var å andra sidan positiva till resultaten och höjde rekommendationen för aktien till köp, från neutral.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.129