23948sdkhjf

Probi-vd till Bioinvent

Bioteknikbolaget knycker vd från probiotikaföretag.
Styrelsen i Bioinvent har utsett Michael Oredsson till ny vd för forskningsföretaget i Lund. Michael Oredsson är för närvarande vd för probiotikaföretaget Probi och kommer att tillträda sin nya tjänst senast om sex månader.

Bioinvents tidigare vd Svein Mathisen lämnade i januari vd-posten efter 15 år på företaget. Styrelsen angav då att det var “nya krav på bolagets framtida organisation” som stod bakom beslutet. Sedan dess har bolaget letts av vice vd:n Cristina Glad.

Michael Oredsson har, förutom positionen på Probi, även haft ledande befattningar inom läkemedels- och bioteknikindustrin. Han har bland annat arbetat inom Pharmacia-koncernen samt varit vd för det australienska bolaget Biosignal och norska Nutripharma.

- Vi är mycket glada över att ha lyckats rekrytera en ny vd med en bred och internationell erfarenhet av olika delar av life science-industrin. Vi är övertygade om att Michaels kompetens och erfarenhet av licenser, avtal och kommersiella lösningar samt samarbeten kommer att få stor betydelse för vår nya strategiska inriktning med bland annat ökat fokus på att utveckla existerande och nya allianser med partners utifrån vår teknikplattform och projektportfölj, säger Bioinvents styrelseordförande Björn O. Nilsson, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094