23948sdkhjf

Nexium får fortsatt skydd...

...men konkurrenten Hanmis preparat gör inte intrång, anser amerikansk domare.
Astrazeneca har ingått avtal med Hanmi Pharmaceutical och dess amerikanska marknadsföringspartner Amneal Pharmaceuticals vad gäller överenskommelse kring parternas Nexiumpatenttvister. Specifikt avser det Hanmis NDA-produkt Esomeprazole Strontium 505.

Överenskommelsen gör att en rättegång i USA inte krävs vilket i sin tur innebär att parterna inte behöver ta stora rättsliga kostnader, heter det i pressmeddelandet.

Parterna har genomgått en så kallad Consent judgement-process, som innebär att en domare har fattat beslut baserat på överenskommelse mellan parterna.

I denna process har Hanmi och Amneal erkänt giltighet för Astrazenecas amerikanska patent 5.714.504 och 5.877.192 som skyddar Nexium. Vidare framgår det av beslutet att Hanmis produkt inte gör intrång på dessa patent, men detta är något Astrazeneca anser är fel. Avtalet mellan parterna gör att Astrazeneca omedelbart kan överklaga denna punkt utan rättegång. Vidare, om Hanmi får FDA-godkännande för sin Esomeprazole Strontium 505 under överklagandeprocessen förbehåller sig Astrazeneca rätten att ansöka om "ålagd lättnad" från domstol.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079