23948sdkhjf

Astrazeneca slopar RA-preparat

Stoppar registreringsansökan med läkemedelskandidaten fostamatinib mot reumatoid artrit.
Astrazeneca avbryter processen med en registreringsansökan för sin läkemedelskandidat Fostamatinib efter att ha gjort en samlad bedömning av de resultat som hittills genomförda studier visat. Det framgår av ett pressmeddelande.

Baserat på samtliga resultat från Oskira fas III-programmet, inklusive de uppgifter som tidigare rapporterats från Oskira-1, har Astrazeneca beslutat att inte gå vidare registreringsansökan. Som en följd av beslutet kommer bolaget ta en nedskrivning före skatt på cirka 140 miljoner dollar.

Astrazenecas beslut att inte gå vidare med registreringsansökan för läkemedelskandidaten fostamatinib kan komma att tynga aktien i öppningshandeln. Det säger Swedbank Markets läkemedelsanalytiker Johan Unnerus i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

- Astra har varit tydliga med att man ska satsa mer på forskning och utveckling. Därför blir det mer fokus på pipline och fostamatinib är en av de fas III-studier som skulle kunna ha en lite större potential. Astra själva har uttryckt det som att fostamatinib är en av produkterna som har en marknadspotential på över 1 miljard dollar så på det sättet är det en intressant produkt", säger Johan Unnerus och fortsätter:

- Vad gäller förväntningsbilden i marknaden så är den nog mer måttlig. Det här är ett område med ganska stor konkurrens och det har funnits frågetecken kring möjliga bieffekter. Men det är klart att det är ett bakslag och vi förväntar oss en negativ reaktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094