23948sdkhjf

Bakslag för Diagenic

Först får bolaget negativa studiedata. Nu tvingas bolaget skära ner kostnaderna.
Det norska diagnostikbolaget Diagenic ska spara 600 000 norska kronor, motsvarande 645 000 svenska kronor, i månaden genom att dra ner verksamhetens kostnader. Sparpaketet, som presenterades på måndagen, innebär att personalstyrkan kommer att minskas och likaså utgifterna för lokaler och administration.



Sparplanerna kommer
till följd av att Diagenic i slutet av juli släppte negativa resultat från en studie med bolagets diagnostest för detektion av Alzheimers. En nyhet som fick bolagets aktie att falla 54 procent.



Diagenic hade vid
årsskiftet 2012/2013 18 anställda inom områden som affärsutveckling, medicin, diagnostik, statistik, biokemi, molekylärbiologi, patent och finans. Hur många av dessa som påverkas av sparpaketet är i dagsläget oklart.



Diagenic utvecklar
diagnostiska tester för allvarliga sjukdomar där tidig upptäckt är avgörande för behandlingen. Företagets produkt bygger på identifiering av sjukdomsspecifika gener genom att genuttrycket mäts i som halten protein i ett blodprov. Vd i bolaget är Paul de Potocki som klev ombord i juli förra året. Han har tidigare arbetat som vd för det svenska medicinteknikbolaget Aerocrine samt haft ledande poster på bland annat Biovitrum, Fresenius Kabi och Pharmacia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078