23948sdkhjf

Lööf vill sänka egenavgifter

Regeringen föreslog i dag ytterligare skattesänkning för företag.
Regeringen föreslår en ytterligare nedsättning av företagens egenavgifter från 5 till 7,5 procentenheter. Maxbeloppet höjs till 15 000 kronor från 10 000 kronor per år, ett förslag som kommer att kosta 500 miljoner kronor per år. Det uppgav näringsminister Annie Lööf vid en pressträff på onsdagen.



Regeringen vill
också ge ökad tillgång till riskvilligt kapital genom skattlättnader för investeringar i företag, till en kostnad på 800 miljoner kronor per år. Annie Lööf påpekade att i investeraravdraget vill regeringen ge privatpersoner, fysiska personer, möjlighet att investera i företag, till en kostnad om upp till 195 000 kronor per person och år. På en investering om högst 1,3 miljoner kronor ska man kunna dra av 15 procent. Investeringsavdraget ska införas i december 2013.

Totalt kommer dessa satsningar att tillföra företagen 1,2 miljarder kronor från 2014.



Regeringen vill
även se över högkostnadsskyddet för sjuklöner, och ge möjlighet att differentiera skyddet utifrån företags storlek.

- Anledningen till de här (satsningarna) är att fyra av fem jobb skapas av små och växande företag. Dessa fyra förslag handlar om egenavgifter, och en nedsättning där på en halv miljard, Det handlar om att få in investeraravdraget som ligger på 800 miljoner kronor. Vi kommer att sätta in en utredning kring slopad revisionsplikt, och en snabb utredning om att minska sjuklöneansvaret för företagen, sa hon under presskonferensen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078