23948sdkhjf

Neurovive närmar sig mål

Till första kvartalet 2014 väntas Neurovives fas III-studie vara fullrekryterad.
Forskningsbolaget Neurovive har nu rekryterat 800 patienter till sin kliniska fas III-studie med Ciclomulsion som utvecklas som behandling av reperfusionsskada som kan uppstå i samband med hjärtinfarkt. Studien, som totalt ska ta in 972 patienter, beräknas vara fullrekryterad till början av 2014.

– Det är glädjande att vi börjar se slutet på Circus-studiens rekryteringsfas, vilket innebär att fokus förflyttas mer och mer till uppföljning av de medverkande patienterna. Hittills har 346 patienter genomgått en uppföljning efter tolv månader, vilket motsvarar omkring 35 procent av de medverkande patienterna, säger Neurovives vd Mikael Brönnegård och fortsätter:

- Vi har även förstärkt våra resurser för att säkerställa att högkvalitativ och fullständig data inhämtas vid samtliga medverkande center. Detta kommer att effektivisera arbetet med sammanställningen när uppföljningsarbetet är genomfört och studiens resultat har avkodats.

I dagsläget deltar 44 prövningscenter i Frankrike, Belgien och Spanien i patientrekryteringen och totalt har 56 center deltagit i fas III-studien. Rekryteringstakten är enligt bolaget 0,9 patienter per månad och center.

Neurovive utvecklar cykofilin-hämmare som cellskyddande behandling i samband med traumatisk hjärnskada och hjärtattack men också inom den nya indikationen antivirala produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063