23948sdkhjf

Monocl öppnar kontor i Lund

Det Göteborgsbaserade konsultbolaget Monocl öppnar ett kontor i Lund. "Det kändes naturligt", säger nytillträdde vd:n.
Monocl, ett företag vars affärsidé är att ta fram beslutsunderlag till life science-branschen, expanderar. Bolaget grundades i Göteborg och har nu slagit upp portarna till det nya kontoret som huserar i Medicon Village i Lund.

- Kontoret öppnade i och med att jag tillträdde som vd, säger Ann Gidner, som under förra veckan utsågs som ny vd för bolaget.



På Göteborgskontoret
arbetar i dag en handfull personer heltid samt ett par personer vars tjänster hyrs in externt. På kontoret i Lund är bemanningen desto mindre, i dag sitter enbart Ann Gidner på plats, men förhoppningen är att växa ytterligare.

- Vi hoppas kunna rekrytera under hösten, men än är det för tidigt att säga om det blir några nya tjänster, säger Ann Gidner.



Monocl utvecklar en
egen mjukvara som de använder för att ta fram beslutsunderlag till företagsledare och investerare i life science-industrin. Bolaget erbjuder bland annat tjänster inom omvärldsanalys, affärsutveckling och due diligence. Att Monocle slår rot i Lund beror dels på att bolaget har befintliga kunder där dels att det finns kundunderlag i Öresundsregionen, påpekar Ann Gidner.

- Det är en kraftig aktivitet inom life science-tillväxt i den här regionen så det kändes naturligt att upprätta ett kontor här, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078