23948sdkhjf

Stiftelse satsar på unga forskare

Fyra forskares framtid säkras för ett par år framöver.
Bertil Hållstens forskningsstiftelse donerar 16 miljoner kronor till Karolinska institutet med syfte att stötta unga forskare på forskarassistensnivå. Donationen ska fördelas över fyra år och ges till forskare som utnämnts till Hållsten Academy Fellows. De utvalda forskarna har valts ut av styrelsen för forskning vid Karolinska institutet och Hållstens forskningsstiftelse.

- Det är oerhört viktigt att kunna erbjuda yngre, lovande forskare en attraktiv miljö med bra resurser tidigt i karriären, säger Anders Hamsten, rektor vid Karolinska Institutet. Därför är den här donationen strategiskt viktig för Sverige som forskningsnation och för Karolinska Institutet, som ett av världens ledande universitet. Vi är därför mycket tacksamma för det stöd vi får från Bertil och hans familj.

De fyra forskare som valts ut till Hållsten Academy Fellows är Pontus Almer Broström och Christian Göritz, verksamma vid institutionen för cell och molekylärbiologi, samt Mikael Altun och Igor Adameyko, vid institutionen för medicinsk biokemi och biofysik.

- Medicinsk forskning handlar mycket om långsiktighet, säger Bertil Hållsten. Alla framstående forskare har haft perioder då det kan ha varit svårt att hitta rätt förutsättningar och resurser för sitt arbete. Därför är det verkligen kul att kunna vara med och stötta några av dessa unga välmeriterade forskare och jag ser fram mot att följa framstegen i deras spännande forskning, som kanske kommer att stå för några av de riktigt stora forskningsgenombrotten i framtiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063