23948sdkhjf

Western blot-analys med infrarött ljus

Utför bland annat Western blot analyser med hjälp av en kvantitativt fördelaktig infraröd fluroscensteknologi.
Odyssey Clx Infrared Imaging System är namnet på ett nytänkande system för bland annat Western blot analys. Här har traditionell kemiluminiscens och fluorescens fått stryka på foten för en ny teknologi, infraröd fluorescensdetektion. Den infraröda detektionen ska ge en kvantitativ analys och en bred linjär dynamisk räckvidd som kemiluminiscens helt enkelt inte kan matcha. Både starka och svaga band på samma blot detekteras korrekt, och utan behovet av upprepade exponeringar och den osäkerhet som detta kan innebära.

Odyssey Clx från företaget Li-Cor ger skarpa band och även band som riskerar att döljas av överexponering vid kemiluminiscens syns väl med den infraröda fluorescensteknologin. Instrumentet har två infraröda kanaler som tillåter att två separata målmolekyler kan detekteras i samma experiment, vilket bland annat kan passa bra vid detektion på membran.

Det går också att öka precisionen vid kvantifiering om den ena kanalen används för normalisering. Plattformen är flexibel och passar många olika applikationer förutom Western blot, exempelvis för kvantifiering av proteinnivåer i celler odlade i mikroplattor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063