23948sdkhjf

Nytt kit för analys av metyleringar i RNA

Konverteringsprocessen har strömlinjeformats till att innehålla endast tre steg för att omvandla cytosin till uracil, och själva RNA-denatureringsteget och bisulfitkonverteringen har slagits ihop till ett enda steg.
EZ RNA Methylation Kit innehåller reagens för att snabbt och effektivt konvertera icke-metylerade cytosinbaser i RNA för vidare metyleringsanalys. Kitet lanseras nu av Zymo Research och presenteras av Nordic Biolabs. Konverteringsprocessen har strömlinjeformats till att innehålla endast tre steg för att omvandla cytosin till uracil, och själva RNA-denatureringsteget och bisulfitkonverteringen har slagits ihop till ett enda steg.

Ingen buffert behöver beredas i förväg. RNA konverteringsreagenset levereras färdigblandat och sätts till RNA-provet varefter reaktionen inkuberas. Uppreningen sker sedan helt via en spinkolonn vilket gör att man undviker olika fällningssteg som annars kan vara kladdiga. Kitet är framtaget med ambitionen att minska förlust och nedbrytning av RNA samtidigt som en komplett konvertering av cytosin erhålls. Det konverterade RNA:t kan användas för exempelvis realtids-PCR eller sekvensering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078