23948sdkhjf

Ny behandling av lungcancer utvärderas

Astrazeneca rekryterar första patienten till nystartad fas III-studie med selumetinib.
Astrazeneca har nu rekryterat den första patienten till bolagets globala fas III-studie med läkemedelskandidaten selumetinib. Substansen testas i kombination med docetaxel, och utvärderas som andra linjens behandling av avancerad eller icke-småcellig lungcancer som metastaserat.

Studien, som går under projektnamnet Select-1, är randomiserad, dubbelblind och placebokontrollerad och syftar till att utvärdera effekt och säkerhet då selumetinib ges i kombination med docetaxel. Selumetinib är en selektiv MEK-hämmare som utvecklas som oral behandling.

- Så vitt vi vet kommer Select-1 bli den första fas III-studien för att undersöka om en MEK-hämmare i kombination med kemoterapi är överlägset enbart kemoterapi vid KRAS-mutationpositiv avancerad eller metastaserad icke-småcellig lungcancer. Detta är ett område där det kliniska behovet är pressande och vårt beslut att gå vidare med selumetinib baserades på fas II-resultat som visade lovande klinisk aktivitet hos denna grupp av patiente, säger Antoine Yver, chef över onkologienheten inom Astrazeneca Global Medicines Development.

Substansen kommer ursprungligen från forskningsbolaget Array Biopharma men förvärvades av Astrazeneca under 2003.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078