23948sdkhjf

Martin Ingvar ny styrelsetopp i Forte

Det nya forskningsinstitutet rekryterar neuroprofessor.

Martin Ingvar är professor i klinisk neurofysiologi vid Karolinska institutet. Sedan 2007 är han också professor i integrativ medicin vid samma lärosäte samt chef för Osher Centrum för integrativ medicin. Nu kan han lägga till ytterligare en post i sin meritlista.


Martin Ingvar har blivit utsedd till styrelseordförande i Forte, en ny forskningsmyndighet för hälsa, arbetsliv och välfärd.

- Forte har förutsättningar att med sin storlek och sitt förtroendekapital medverka till en positiv utveckling av forskningen i Sverige. Det är väldigt roligt att få vara med att försöka bidra till en stark utveckling av Fortes verksamhet. Konkurrens, transparens och internationalisering är viktiga ledord. Ett forskningsråd blir aldrig bättre än den forskning som stöds, säger Martin Ingvar.

- Regeringen har utsett en mycket kompetent person med bred erfarenhet inom forskning och samhälle, säger Fortes generaldirektör Ewa Ställdal. Martin Ingvars förståelse för såväl grundforskning som praktiknära forskning kommer att vara betydelsefull i Fortes fortsatta verksamhetsutveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093