23948sdkhjf

Fem miljoner till Amra

Linköpingsbolaget får finansiering av Industrifonden för att expandera sin verksamhet och certifiera sina tjänster.


Analystjänsten kan användas för bilder från alla stora magnetkameratillverkares plattformar. Den standardiserade mätmetoden möjliggör en exakt mätning av mängden buk-, underhuds- och leverfett samt muskler genom en enskild undersökning. Förhoppningen är att metoden ska underlätta att tidigt hitta personer i riskzonen för att utveckla bland annat diabetes, lever- och muskelsjukdomar och därmed kunna påbörja behandling så tidigt som möjligt.

- En fjärdedel av världens vuxna befolkning har diagnosen metabolt syndrom vilket ökar risken att drabbas av hjärtinfarkt eller stroke och att utveckla diabetes typ 2. En bättre diagnos behövs för att vända denna trend och det kan Amras unika lösning bidra till, säger Hedvig Andersen, investeringsansvarig på Industrifonden, i ett pressmeddelande.

I dag bedriver Amra stora forskningsstudier tillsammans med akademin. Företaget har även kunder bland läkemedelsföretag. Initialt har företaget valt att lägga fokus på mätning av fett och muskler men produkten har även flera andra tänkbara användningsområden. Amra har knoppats av från Linköpings universitets Centrum för Medicinsk Bildvetenskap och Visualisering, CMIV. Finansieringen är en del av ett större finansieringsupplägg i företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063