23948sdkhjf

Umeå Biotech får miljonstöd

Familjen Erling-Perssons Stiftelse ger inkubatorn 15 miljoner kronor som ska stärka stimulansen och utvecklingen av fler life science-idéer i regionen.

Umeåinkubatorn Umeå Biotech Incubator får finansieringstillskott på 15 miljoner kronor från familjen Erling-Perssons Stiftelse. Pengarna ska stödja inkubatorns arbete med att få fram life science-idéer till att bli produkter och tjänster som är av intresse för samhället.


Erling-Perssons Stiftelse är en stiftelse som bygger på donationer från Hennes & Mauritz ordförande Stefan Persson. Stiftelsens uppdrag är att dela ut anslag till forsknings- och entreprenörsprojekt inom områden som medicin och vård.

Finansieringen delas ut under en treårsperiod och möjliggör för Umeå Biotech att stötta fler forskningsidéer och snabba på utvecklingsprocesserna av dessa.

- Vi är väldigt glada över anslaget. Det betyder mycket, inte bara för oss och de forskare som kommersialiserar life science-forskning här i inkubatorn, utan även för branschen och inte minst för alla de människor som i slutändan kommer att gynnas av de produkter och tjänster som forskningen genererar, säger Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator, i ett pressmeddelande.

[tboot_accordion_bootstrap name="UniqueName"]

[tboot_accordion_bootstrap_section color="primary" name="Umeåinkubator" heading="Umeå Biotech Incubator" number="1" open="yes"]
Umeåinkubatorn ägs av Umeå universitet, SLU, Region Västerbotten, Västerbottens läns landsting och Umeå kommun. Inkubatorn grundades 2005 och har sedan starten utvärderat 160 forskningsidéer varav 26 har gått vidare i utvecklingen.
[/tboot_accordion_bootstrap_section]
[/tboot_accordion_bootstrap]

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063