23948sdkhjf

Ellen tappar vd

Kommer inte överens med styrelsen om bolagets tillväxtstrategi.

First North-listade Ellens styrelse och vd har olika syn på bolagets tillväxtstrategi och tillvägagångssätt för att nå lönsamhet. Därför har styrelsen och vd Monica Wallter kommit överens om att hon lämnar företaget, enligt ett pressmeddelande.



- Styrelsen uppskattar det som Monica Wallter åstadkommit under sina år som vd. Hon lämnar nu över ett välstrukturerat bolag till sin efterträdare, säger Stefan Appelgren, styrelseordförande i Ellen, i ett pressmeddelande.

Styrelseledamoten Ingrid Atteryd Heiman tar över som tillförordnad vd tills ny vd rekryterats.

Företaget kommer nu att öka sitt fokus på bolagets större marknader Frankrike och Tyskland för att få bättre genomslag för produktportföljen, uppges i pressmeddelandet.

Ellen är ett bioteknikbolag som utvecklar probiotikabaserade produkter för kvinnlig intimvård. I september 2013 tecknade bolaget avtal med en kinesisk distributör om att sälja Ellens probiotiska produkter på den kinesiska marknaden.


Svenska tamponger till Kina
Probiotikabolag tecknar avtal med distributör för den kinesiska marknaden.

Har växt på nya marknader
För tio år sedan hade probiotikaföretaget Ellen just tagit in 13,5 miljoner kronor i riskkapital och stod inför lanseringen av sin första produkt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094