23948sdkhjf

Alla ombord i Neurovive-studie

Sista patienten har behandlats med bolagets läkemedelskandidat för behandling av reperfusionskada i samband med hjärtinfarkt.

Forskningsbolaget Neurovive har nu rekryterat samtliga patienter till sin kliniska fas III-studie med Ciclomulsion som utvecklas som behandling av reperfusionsskada som kan uppstå i samband med hjärtinfarkt. Enligt bolaget har patientrekryteringen gått enligt plan.


- En viktig milstolpe har nu uppnåtts i den europeiska hjärtstudien med Neurovives produkt Ciclomulsion. Den 16 februari inkluderades och behandlades den sista patienten i studien och behandlingen kommer nu att följas upp under ett års tid då studien slutligen stängs för analys av data. Rekryteringen av patienter till studien har fungerat väl och vi är nöjda med hur studien hittills har följt den ursprungliga planen, säger Neurovives vd Mikael Brönnegård, i ett pressmeddelande.


I studien ingår totalt 972 patienter och flera prövningscenter i Frankrike, Belgien och Spanien har deltagit vid patientrekryteringen. Rekryteringstakten är enligt bolaget 0,9 patienter per månad och center.


Neurovive utvecklar cykofilin-hämmare som cellskyddande behandling i samband med traumatisk hjärnskada och hjärtattack men också inom den nya indikationen antivirala produkter.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062