23948sdkhjf

Hon ska leda CAT

Finländska Paula Salmikangas blir ny ordförande för EMA:s kommitté för avancerade terapier.


Paula Salmikangas tar över som ordförande i EMA:s kommitté för avancerade terapier, CAT. Det beslutades på kommitténs februarimöte. Paula Salmikangas väljs till ordförande på tre år och efterträder Christian Schneider, som lett kommittén sedan den startade 2009.

– Även om bara några få avancerad terapier har godkänts hittills finns det många produkter på gång. Det återspeglas av volymen av ”förgodkännanden” i kommittén för avancerade terapier. Kommittén kommer att fortsätta sina ansträngningar för att förbättra utvecklingen av och tillgången till nya läkemedel inom detta område, sade Paula Salmikangas i ett pressmeddelande i samband med utnämningen.

Paula Salmikangas har erfarenhet inom cell- och molekylärbiologi och har arbetat som senior forskare på det finska läkemedelsverket Finnea sedan 2003. Hon har tidigare varit vice ordförande i CAT, en position hon haft sedan kommittén bildades 2009. Kommittén har som uppdrag att ge rekommendationer om godkännande för nya behandlingar som genterapi och cellterapi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063