23948sdkhjf

Index Pharmaceuticals tar in 134 miljoner

Det onoterade forskningsbolaget tar in nytt kapital och en ny ägare.

Det svenska bioteknikföretaget Index Pharmaceutical är i klinisk fas III med sin läkemedelskandidat Kappaproct, som utvecklas mot svår ulcerös kolit, en kronisk sjukdom som orsakas av inflammation i tjocktarmen. I takt med att studien närmar sig avslut tar bolaget in nya pengar genom en nyemission.


Emissionen övertecknades och gav bolaget kassatillskott på 15 miljoner euro, motsvarande 134 miljoner svenska kronor. I samma vevea fick bolaget också in en ny ägare i riskkapitalbolaget Neomed.

- Vi är glada att kunna välkomna Neomed som aktieägare. Neomed har gedigen erfarenhet av läkemedelsutveckling och ett brett nätverk inom läkemedelsindustrin, vilket kommer att vara till stor nytta för oss när vi tar vår ledande läkemedelskandidat Kappaproct vidare mot marknaden, säger Jesper Wiklund, vd för Index Pharmaceuticals, i ett pressmeddelande.

I samband med ägarskapet tar Erik Amble, partner på Neomed, plats som ledamot i Index Pharmaceuticals styrelse.

Fas III-studien genomförs i sju olika länder i Europa och var fullrekryterad i höstas. Studien har delvis rekryterat patienter från internet . Resultat väntas komma till sommaren 2014.

Index Pharmaceuticals är ett privatägt bolag som utvecklar behandlingar för immunologiska sjukdomar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063