23948sdkhjf

Åkerman bildar “GD-stab”

LEDARSKAP. Läkemedelsverkets generaldirektör formar ny grupp.
Efter att en tid dragits med kritik för sitt ledarskap satsar Läkemedelverkets generaldirektör Christina Åkerman på personalen. I myndighetens årsrapport skriver Åkerman att fokus under 2013 legat på att utveckla verkets chefer och ledare. Detta för att hålla cheferna ajour med myndighetens förändrade uppdrag, att “se helheten från idé till produkt där innovation, regelverk och omsorg måste samverka med patientens bästa i centrum...”. I årsrapporten tar Christina Åkerman också upp myndighetens nyaste arbetsuppgift, att införa stegvist godkännande av läkemedel.

Vidare skriver Åkerman att hon under våren 2014 kommer att upprätta en GD-stab för att förbättra processerna kring utredningar och beslut.

Det var under 2012 som kritik internt från Läkemedelsverket blev offentligt i och med ett brev från anonyma brevskrivare skickades till styrelsen. I somras beslutade regeringen att Läkemedelsverket ska verka med stöd från ett insynsråd istället för att vara en styrelsemyndighet som tidigare. Beslutet kom drygt ett halv år efter att Mats Larson, styrelseordförande på Läkemedelsverket, lämnat sin post.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063