23948sdkhjf

Zubsolv får USA-subvention

Orexos behandling av opiatberoende tas upp i subventionssystem hos ett amerikanskt försäkringsbolag.

Orexo har ingått ett flerårigt avtal om att dess preparat Zubsolv blir rekommenderat och subventionerat för United Health Groups privata försäkringstagare i USA, som administreras av Optum Rx. Zubsolv används för underhållsbehandling av opiatberoende.


- Det är en stor framgång och ett viktigt erkännande för Zubsolv när ett ledande försäkringsbolag, med omfattande kontroll av deras läkemedelsrekommendationer och val av läkemedel, väljer Zubsolv som den primära produkten innehållande buprenorfin/naloxon för underhållsbehandling av opiatberoende, säger Nikolaj Sørensen, vd och koncernchef för Orexo, i ett pressmeddelande.


Zubsolv är en sublingual tablett som ska tas en gång dagligen. Tabletterna innehåller buprenorfin och naloxon. Buprenorfin är en narkotikaklassad opiat som används vid behandlingen av opiatberoende bland annat. Zubsolv verkar genom att lindra abstinenssymtomen och minska effekten vid intag av andra opiater.


I USA beräknas ungefär fem miljoner människor vara beroende av opiater som morfin, opium och heroin. Det har en stor effekt på samhällsekonomin. I dag väljer endast en femtedel av de drabbade att ta del av en behandling mot sitt beroende. Förhoppningen är att ännu ett läkemedel på marknaden kommer att leda till fler behandlade patienter.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063